Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Velice zajimave cteni, dekujeme. Jen by jste se mel trochu disciplinovat a nehazet do vet ty anglicke vyrazy a idiomy. Ja jsem vsemu rozumel,ale lide kterym jsem to doporucil, jiz nikoli. V Americe se takto lajdacky vyjadruji Latinos, take si mysli, ze jim kazdy rozumi ! Jeste jednou - Dekujem !

0 0
možnosti

Amáálie

26. 10. 2012 10:05
Vás číst nebudu,

během čtení mě rozbolely, ruce, nohy, hlava - sama sebe tipuji, že bych mohla vydržet tohle tempo max. dvě hodiny.:-)

0 0
možnosti

captain cook

26. 10. 2012 4:59
Australani - líní jak veš???????????

"...Tipsy nejsou v Austrálii zas až tak obyčejná věc, a je to vinou jak Australanů, kteří jsou v hospitality líní jak veš," tak tomu bych odporoval z vlastnich zkusenosti jako hoste i jako personal.

Po svatbe jsme si s manzelkou chteli co nejdrive usetrit na vlastni rodinny domek a udelali jsme to, co mnohe mlade manzelske pary - vzali jsme vedle naseho normalniho zamestnani jeste castecny uvazek v restauraci, baru a salonkach jednoho sportovniho  klubu. Mohu te ujistit, ze lenoch by se tam neuplatnil.

Take nasi kluci pracovali v pohostinstvi behem studia a mladsi zustal v branzi pres 6 let. Nejenze se umeli otacet, ale svou svedomitosti si udelali peknou reputaci mezi navstevniky. Presto jsme nikdy nenosili domu nejake zvlastni tuzery. Jednak v klubu se to nedela; tam se velky tuzer dava jen na vanoce a na finale ligove sezony. Druhy duvod je ten, ze na rozdil od USA, Kanady a Evropy, australska a novozelandska kultura je tradicne ne, nebo malo tuzerova. To je proste tradice.

1 1
možnosti

REDD-Grrr

26. 10. 2012 7:35
Re: Australani - líní jak veš???????????

Kazdy ma jine zkusenosti ;)

V Aqua Viste jsme meli restauraci rozdelenou na dve sekce, v restauraci jsme pracovali ja, Thaici a Libanonci, v te Barove byli jen sami Aussici. Sklenicky uklidili ze stolu jen az kdyz na ne vylitl muj manazer, jinak by snad stali na stolech az do zaviracky. Pak po hadce manazeru restaurace skoncila, a manazer Joel zacal provozovat restauraci v Olympic Parku. Tam sli pracovat jen Thaici a ja jsem tam asi jen 2 vecery vypomahal (o tom nikde nepisu), meli tam 2 Australske cisniky zpredchoziho personalu. TI ani nesklizeli stoly, neposkytovali zadny customer service. Nedelali nic! Prehlidli i mavajiciho hosta. V Hurricane's Grill je Andy Australan a je to nejvytizenejsi manazer jakeho jsem kdy videl, ruku dolu. Ale to je v mych ocich svetla vyjimka. Stejne tak v restauraci u Yunga, pracovala postarsi Australanka. Vykecavala s jednom stolem 10 minut, druhej stul plny neumytich taliru hned vedle ni. M

0 1
možnosti

Osszever

25. 10. 2012 19:41
Divný sponzoring

Nechápu ten sponzorship. K čemu je, když si ten kurz stejně zaplatím sama. Ale jinak pěkný článek.

0 0
možnosti

REDD-Grrr

25. 10. 2012 20:23
Re: Divný sponzoring

Sponsorship víz je několik druhů a lyší se v obrovském množství věcí. Hurricane dělal jedny z nich,  který má výhodu, že nejste vázáni na zaměstnavatele po celou dobu (tuším že v tomhle případě asi jen na prvních 6 měsíců), pak můžete Hurricane opustit a jít jinam. Dále tenhletyp sponsorshipu nemá nájezd na Permanent Resident víza.

Výhod je mnoho, zejména ten, že dva roky si nemusíte platit školu a můžete platit full time (Annuální plat je okolo 35-40 000 dolarů), takže i když si je zaplatíte, bohatě se vám to vrátí (pokud samozřejmě pracujete pro Hurricane, co vám zajistí pozici, ale můžete jít i pracovat jinam, do druhé práce a tím zhodnocení těch víz zvýšit).

Jsou i jiné sponzorshipy, které vám uhradí firma sama, třeba teď  ta, kde pracuju s postiženejma, ale musím pro ně pracovat po celou délku víz, a když bych přestal, tak mi zároveň i ty víza zruší.

1 0
možnosti

strycek-Joe LLC

25. 10. 2012 19:39
super čtení

R^

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS